Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 122 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  NastÄ™pna strona
  Drukuj

Październikowe mamusie 2014
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lut 2014, o 21:19 

Witam mam nadzieję że znajdzie się jeszcze kilka przyszłych mamuś z terminem na październik 2014 :001200:

Ja dowiedziałam sie o ciąży w czwartek w dniu spodziewanego okresu. Nie było to zaskoczeniem bo po 6 miesiącach udało mi się przekonać męża na drugie dziecko ;) termin wypada na 9 października a moja pierwsza córka urodziła się 12.10.2010 czyli różnica będzie 4 lata miesiące te same. Przynajmniej ciuszki będą dobre no chyba ze będzie chłopak ;) Co do objawów to nie mam żadnych przy pierwszej ciąży było podobnie tylko wtedy co jakiś czas lądowałam w szpitalu z powodu kolki nerkowej - mam nadzieję że się to nie powtórzy :?

Serdecznie zapraszam inne mamy - napiszcie coÅ› o sobie :30:

Nasz druga córeczka Izabelka
Obrazek

Październikowe mamusie 2014
Reklamownia

Data: 01 Sty 2012, o 21:10     

Re: Październikowe mamusie 2014
PostNapisane: 18 lut 2014, o 20:43 

Witam ;) Także mam nadzieję że będzie nas więcej. Ja o ciąży dowiedziałam się w zeszłą sobotę (15.02) wtedy zobaczyłam dwie piękne kreski 4 dni po terminie @. chociaż z początku się załamałam bo wyszła tylko jedna ale po 3 minutach wyszła druga mocna krecha :)
To jest moja druga ciąża. Mam 2-letnią córkę Amandę ;) Według moich obliczeń termin wypada na 21 października
Ponieważ jeszcze nie byłam u lekarza dopiero idę 26.02 ;)
a co do moich objawów to są następująca xD :
- mam bardzo wrażliwe piersi (każde otarcie nawet ubrania mnie drażni)
-jestem ciągle ospała
-szybko się męczę (nawet przebierając bluzkę córce hehe...)
-wydaje mi się że mam większą wrażliwość na ból (lekko się uderzę np w rękę to już mam łzy w oczach)
-jestem rozdrażniona (po wszystkich krzyczę hehe)
-i zmienny apetyt ciągle mam na coś smak a sama nie wiem na co to podgryzam to tu tamto a za chwile nie mogę nic przełknąc
-czuję się jakby zbierało się na grypę wszystko mnie boli i mam san podgorączkowy
-skurcze w podbrzuszu czasami bolesne ale krótkotrwałe...
W sumie to sama czułam to jakoś instynktownie że jestem w ciąży

No to na tyle sorki że się tak rozpisałam ;P

Wszystkim mamusią gratuluję oby maleństwa były zdrowe...
Czekamy na inne mamuśki Październikowe :* Piszcie jakie macie objawy bo jestem ciekawa ;)

PostNapisane: 19 lut 2014, o 18:27 

Na szczęście nie jestem sama :D
Ja mam drażliwe piersi, czasami bóle brzucha też szybko się męczę, bolą mnie nerki no i oczywiście jestem rozdrażniona. Ja u lekarza byłam w piątek zobaczyłam śliczne maleństwo z mocnym serduszkiem i długością 5 mm. Następna wizyta pewnie ok 14 marca ;)

Obrazek

PostNapisane: 19 lut 2014, o 21:38 

Juz sie nie moge doczekac az zobacze malenstwo na usg... ;) A to twoja pierwsza ciąża?

PostNapisane: 20 lut 2014, o 13:22 

To moja druga ciąża mam już 3,5 letnią córeczkę Zuzię :D

Obrazek

PostNapisane: 20 lut 2014, o 21:12 

A widac ci juz brzuszek? przy pierwszej ciazy kiedy zauwarzyłas brzuszek?

PostNapisane: 23 lut 2014, o 10:56 

ja ogólnie mam duży brzuch bo do chudych to nie należę więc ciężko to określić. Przy pierwszej ciąży nie pamiętam kiedy pojawił się brzuch ale miałam olbrzymi niektórzy myśleli ze będę miała bliźniaki :D Gdy zaszłam w pierwszą ciążę ważyłam 71 kg a teraz ważę tyle z Zuzią w 6 miesiącu :( trochę mnie to załamuje ale staram się o tym nie myśleć

Obrazek

PostNapisane: 24 lut 2014, o 19:25 

Nie przejmuj się ja miałam gorzej zawsze nalezalam do grubasków ;) tyle co doszlam do wymarzonej wagi 63 kg zrobil mi się płaski brzuszek a tu ciąża przed porodem warzylam 94 kg ;/ brzuch mialam dokladnie tak jak opisujesz tez mysleli ze bede miala blizniaki. Teraz waze 74 kg i boje sie co bedzie pozniej... Ale staram sie o tym nie myslec byle by dzidzi bylo zdrowe ;) A jak tam z objawami pojawily sie nowe lub jakies ustaly ;)

PostNapisane: 25 lut 2014, o 08:51 

na szczęście nie mam żadnych objawów i nerki też mi przeszły. Lekarz na ta dolegliwość doradził mi wodę Jan i pomogło :D ja ważę ponad 75 kg dokładnie nie wiem ile bo od 3 dni się nie ważyłam wolę sobie nie psuć humoru. Przy pierwszej ciąży się tym nie przejmowałam ale teraz się obawiam jak będę wyglądała po ciąży :( nie rezygnuje z niczego ale staram się nie jeść na noc ;) w razie czego zjem dwa jabłka i mam dosyć ;)

Obrazek

PostNapisane: 25 lut 2014, o 19:43 

W pierwszej ciąży miałam ostre odmiedniczkowe zapalenie nerek nawet pojawily sie drgawki i wysoka temperatura prawie 40 stopni w ciężkim stanie wylądowałam w szpitalu w 34 tygodniu ale na szczescie wszystko dobrze się skonczylo wypisali mnie do domu po 6 dniach jak spadla juz temperatura i zmniejszyla się infekcja nerek reszte miałam doleczyc w domu to lekarka właśnie kazała mi pic wodę Jana ja ją wyśmiałam ale z ciekawości kupiłam i piłam 3-4 razy dziennie po szklance i rzeczywiście ta woda działa cuda szybko się pozbyłam infekcji do końca...

Reklamownia

Data: 01 Sty 2012, o 21:10     

WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 122 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  NastÄ™pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość